Джордж МакГинис, легендата на Индиана Пейсърс, почина на 73-годишна възраст, съобщиха

...
Джордж МакГинис, легендата на Индиана Пейсърс, почина на 73-годишна възраст, съобщиха
Коментари Харесай

Отиде си легенда на НБА

Джордж МакГинис, легендата на Индиана Пейсърс, почина на 73-годишна възраст, оповестиха от клуба от Националната баскетболна асоциация.

Член на " Залата на славата " от 2017 година, МакГинис е един от едвам четиримата играчи, чиито номер е изваден от приложимост от отбора на Пейсърс.

През 1972 и през 1973 година той е с съществена заслуга за това Индиана Пейсърс да завоюва купата в Американската баскетболна асоциация, която по това време е съперник на НБА. При втората купа на Пейсърс той е разгласен за " Най-полезен състезател във Финалите, а през 1975 година печели и наградата за " Най-полезен състезател " в АБА.

През същата 1975 година той става първият и към този момент един от двамата играчи, които реализират 50-точков " трипъл-дабъл " в плейофен мач. МакГинис прави това против Сан Антонио Спърс, като записва 51 точки, 17 битки и 10 асистенции.

Той е и първият състезател, който е водач в плейофите дадена година по сбор точки, битки и асистенции, като това достижение е записано единствено още един път - през актуалната 2023 година от Никола Йокич.

Освен за Индиана Пейсърс, в кариерата си някогашният баскетболист играе още за Филаделфия 76ърс и Денвър Нъгетс, като с двата тима доближава до общо три участия в " Мача на звездите " в НБА, а с Филаделфия играе и във Финалите през 1977 година.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР